Wie onderneemt, moet soms investeren. Investeren in vervoer, in materiaal of in andere zaken die ze in staat stellen om stappen te maken met hun bedrijf. Echter, het kan soms goed zijn dat een investering weliswaar wenselijk is, maar dat het gat in de begroting te groot is om zo even te slaan. En dus zijn er mogelijkheden om toch over goed materiaal te beschikken, zonder hiervoor in een keer een groot bedrag voor te hoeven betalen.

 

Het leasen van vervoer

Allereerst is er natuurlijk de mogelijkheid om auto’s te leasen. Ondernemers die vaak onderweg zijn, zullen een mogelijkheid moeten hebben om van A naar B te reizen en dat gebeurt maar al te vaak met lease auto’s. Het fijne hiervan is, dat je beschikt over nieuwe auto’s, zonder dat je hiervoor gelijk een groot bedrag kwijt bent. Het mag immers geen verrassing zijn dat een nieuwe auto flink wat meer kost dan een gebruikte auto. Nieuwe technologie, luxe, de fabrieksgarantie, het kost allemaal geld. Door een auto te leasen, kan je er per direct over beschikken en hoef je niet in een keer een grote som geld te betalen. In plaats daarvan betaal je maandelijks een bepaald bedrag en mag je in ruil daarvoor gebruik maken van een auto, waarvan het onderhoud gepleegd wordt door de dealer. En het mooie van een leasecontract is, dat het onderhoud bij de kosten is inbegrepen. Dat betekent dat je niet bang hoeft te zijn voor eventuele onverwachte verrassingen, zoals auto’s die wel eens kunnen brengen. 

 

Het leasen van materiaal

Wie denkt dat leasen alleen beperkt is tot vervoer, heeft het mis. Ondernemers die het nodig hebben, kunnen namelijk ook materiaal leasen. Wil je bijvoorbeeld een heftruck leasen, dan is dat ook mogelijk. De voordelen die je hierbij krijgt, zijn hetzelfde als bij het leasen van een auto; je hoeft niet in een keer een groot bedrag te betalen en toch beschik je per direct over nieuw en hoogwaardig materiaal, waarmee je je onderneming een stap verder kunt helpen. En trouwens, ook als je iets nodig hebt zonder wielen, kan je dit ook leasen. Denk eens aan de inventarisatie van een sportschool. Die heeft machines nodig die gebruikt kunnen worden en deze machines kosten geld. Begin je net met een sportschool en beschik je niet over het kapitaal dat nodig is om in een keer enkele van die machines aan te schaffen, dan kan dat behoorlijk in de weg staan. Door het te leasen kan je er direct over beschikken en blijft je kapitaal een stuk meer intact.

 

Financial lease

Financial lease is een leaseconstructie die net even wat anders in elkaar zit dan andere constructies. Het verschil hierbij is, dat datgene wat je leaset aan het einde van de contractduur van jou is. Het komt direct op jouw naam en als je het contract hebt uitgediend, blijft het van jou en kan je er nog vele jaren gebruik van maken. Dit maakt deze constructie bijzonder interessant, omdat het vervoermiddel of het materiaal vanaf het begin van jou is en niet van een leverancier.