Vergaderen. De een houdt ervan, de ander skipt meetings het allerliefst. Maar de locatie waar je de vergadering houdt kan daar ook veel invloed op hebben. Daarom loop je nu ook rond met de vraag: ‘wat zijn bijzondere vergaderlocaties in Nederland?’ Een inspirerende plek om gedachten uit te wisselen. Nederland kent veel van die mooie unieke locaties.  Neem plaats met je collega’s, open de agenda en laat de locatie je inspireren. Om het feest compleet te maken kun je vaak ook nog in de buurt overnachten.

Een huis op het water als vergaderlocatie in Nederland

De term ‘vergaderlocatie’ is erg breed. Want als je met elkaar afspreekt in een weiland is dat in principe net zo goed een vergaderlocatie. En het kan ook heel inspirerend werken. Wil je toch overdekt je vergadering houden? Dan zijn er een aantal bijzonder mooie type vergaderlocaties te vinden in heel Nederland. Wat dacht je van vergaderen in een tiny houseboat op het water? Met een mooi uitzicht over de haven van Rotterdam. Is het koud? Dan kun je gewoon binnen zitten, en anders lekker voor op de veranda. Of wat te denken van een oude industriële boerderij in Brabant? Mooi licht, strak en industrieel ingericht. Hier zit je nooit verlegen om inspiratie. Een boerderij heeft vaak ook een ruim terrein. Dus plek genoeg voor jou en je collega’s om je auto een plek te geven. Staat de zon toch lekker aan de hemel te schijnen en zijn de temperaturen ook gewenst? Dan kun je natuurlijk altijd de vergadering naar buiten verhuizen.

Andere voorbeelden van unieke vergaderlocaties

Naast een boerderij kun je nog op tal van andere plekken een meeting organiseren. We noemen een paar voorbeelden:

Tips voor een succesvolle vergadering

Goed, de vergaderlocatie ergens op een mooi plekje in Nederland is er. Maar dat is slechts een onderdeel van een succesvolle vergadering. Daarom bespreken we kort nog een paar tips, welke je mee kunt nemen naar de meeting.

Allereerst: houd het aantal mensen dat deelneemt aan de meeting beperkt. Hoe minder zielen is hier meer vreugd. Deelnemers in een grote groep zijn namelijk steeds minder productief als de groep groter wordt.

Ben jij degene die de opening verzorgt van de vergadering? Open dan fris. Dat wil zeggen: verzin een pakkende opening. Een quote bijvoorbeeld. Of vraag of iedereen goed comfortabel zit. Over zitten gesproken: ga liever staan. Gemiddeld duurt een vergadering korter als je staat en ze zijn ook nog eens waardevoller.

Faciliteiten van een bijzondere vergaderlocatie in Nederland

Elke bijzondere vergaderlocatie in Nederland is ruim opgesteld. Dat betekent dat er voldoende ruimte is voor het parkeren van je auto of je fiets. In de locatie zelf is natuurlijk wifi aanwezig, maar mag je ook papieren flipovers gebruiken. En omdat je op een lege maag niet veel bergen kunt verzetten, is er vaak ook catering aanwezig. Ook kun je in veel gevallen een overnachtingsmogelijkheid in de buurt vinden.