Bij veel banken kun je een persoonlijke lening afsluiten. Een persoonlijke lening is er voor mensen die een bepaald doel hebben en daarvoor geld willen lenen. De meeste mensen weten van tevoren hoeveel geld ze nodig hebben om dit doel te bereiken en sluiten daarvoor de lening af. Een persoonlijke lening aanvragen kan bijna iedereen. Zolang je ouder bent dan achttien jaar oud en een aantoonbaar inkomen hebt, kom je voor een persoonlijke lening aanvragen in aanmerking. Je moet echter wel rente betalen voor de lening. Hoeveel dat is wordt per persoon en per situatie bepaald.

Risicoprofiel

Een persoonlijke lening aanvragen kan dus vrijwel iedereen. Het kan echter wel gebeuren dat de bank om extra documenten vraagt. Deze documenten gebruikt de bank om een risicoprofiel op te stellen. Zo’n profiel wordt gebruikt door de bank om in te schatten hoe groot het risico is dat je de lening en de rente niet terug kunt betalen aan de bank. Hoe groter dit risico, hoe groter de rente hoogst waarschijnlijk zal zijn. Zelfs met een laag risicoprofiel kan het echter voorkomen dat je de lening die je hebt aangevraagd niet kunt terugbetalen. Wanneer het erop lijkt dat dat gaat gebeuren, is het belangrijk dat je meteen contact opneemt met de bank, zodat je naar een oplossing kunt zoeken. Anders wordt het probleem alleen maar groter.

Samen aanvragen

Een persoonlijke lening aanvragen kun je ook samen doen, bijvoorbeeld met je partner. Je moet dan allebei kunnen aantonen dat  je een inkomen hebt en er wordt van jullie samen een risicoprofiel opgesteld. Wanneer je samen met iemand een persoonlijke lening aanvraagt deel je de kosten en het risico. Daarbij kan het zo zijn dat de rente wat lager is, omdat de garantie op terug kunnen betalen groter is. Dit is echter niet altijd zo.

Klik hier om een lening aan te vragen.