Wanneer er sprake is van arbeidsongevallen is de werkgever daar in de meeste gevallen voor aansprakelijk. Ook wanneer hierbij letsel ontstaat. Wanneer een bedrijf onvoldoende maatregelen heeft getroffen om mogelijke arbeidsongevallen te voorkomen kan de rechtbank een boete opleggen. Wij bespreken drie van die situaties met je.

Pallet valt naar beneden

Een persoon die werkte in een distributiecentrum die gelegen is in Geldermalsen raakte betrokken bij een bedrijfsongeval. Hierbij liep de vrouw in kwestie een hersenschudding op. Een opname in het ziekenhuis was daarbij ook nodig. Een chauffeur van een reachtruck was bezig om een pallet te verwijderen vanuit een stelling die helemaal bovenaan stond. De pallet bleek niet sterk genoeg meer waardoor alle producten naar beneden kwamen. Het hoofd van de vrouw werd hierbij geraakt. De diepteliggers waren verschoven waardoor die hun werk niet goed konden doen. De werkgever heeft een boete gekregen van maar liefst € 72.000 euro. Deze werd later wel verlaagd naar € 23.625 euro.

Een beknelde voet

Toen een medewerker van de afvalverwerking bezig was met het lossen van rolcontainers raakte zijn voet bekneld. Dit kwam doordat zijn voet onder de laadklep van de vrachtwagen terecht kwam. Dit resulteerde in het feit dat een deel van zijn geamputeerd moest worden. Hij mist nu het topje. De rechter besloot tijdens de zaak dat de werkgever er onvoldoende voor heeft gezorgd om dit letsel te voorkomen. Het bedrijf moest dan ook een bedrag van € 27.000 euro betalen.

Persoon valt naar beneden

Toen een medewerker aan het werk was op de bouwterrein ging het helaas goed mis. De persoon in kwestie was druk bezig om zijn taak te volbrengen. Het afval opruimen die afkomstig was van een keuken gevestigd op de eerste verdieping. Hij haalde een houten plaat van de grond af maar zag daarbij niet dat daar een gat zat. Hij viel vervolgens met flinke snelheid naar beneden. Maar liefst 5.34 meter. De ondergrond was van beton wat betekende dat de medewerker ook direct letsel opliep. Een ziekenhuisopname is ook van toepassing geweest. Het bouwbedrijf kon diep in de buidel tasten want de rechtbank legde ze een boete op van maar liefst € 10.800 euro. Nadat het bedrijf in hoger beroep is gegaan is deze verlaagd naar € 8100 euro.

Heb je behoefte aan een letselschadeadvocaat? Informeer dan naar De Letselschadehelpdesk