Op dit moment zijn er verschillende aanbieders van crypto apps. Deze apps hebben allemaal hun eigen opties en diepgang. In dit artikel lichten we drie verschillende apps toe. We kijken naar BUX Crypto, DEGIRO (nu ook voor crypto) en Bitvavo. Wat is voor jou de beste crypto app? Wij zetten deze drie verschillende apps voor je op een rijtje. 

BUX Crypto

Bux Crypto is een aftakking van Bux0 (Bux Zero). Een van de unieke features van Bux Crypto is dat je via deze app commissievrij kunt traden! Je betaalt een vaste fee, waardoor je onafhankelijk van je inleg kunt beleggen in crypto. Bux Crypto is een simpel platform, met een zeer overzichtelijk portfolio. De Bux Crypto app is echt ontwikkeld als app. Hierdoor is de exchange enkel via deze weg toegankelijk. De app is overigens ook te installeren op je pc. 

DEGIRO 

Veel mensen kennen DEGIRO beleggen als online broker voor het kopen van aandelen. Echter is het ook mogelijk om bij DEGIRO crypto te kopen. Ze hebben hier ook een mobiele crypto app voor ontwikkeld. Om die reden past ook DEGIRO in het rijtje van beste crypto apps. Crypto kopen via DEGIRO is op dit moment nog redelijk beperkt. Je kunt beleggen in ETF’s en trackers. Op die manier is het dus mogelijk om je portfolio ook bloot te stellen aan cryptovaluta. 

Bitvavo

Bitvavo is een Nederlandse crypto app en exchange. Deze app biedt een binnenlandse crypto exchange met daarbij een zeer overzichtelijke en praktische app. Via Bitvavo is het ontzettend makkelijk om crypto te zoeken, te kopen en te verkopen. Bovendien is het mogelijk om via deze app te ‘staken’, waardoor je geld kunt verdienen met cryptovaluta. Je kunt op jouw eigen niveau handelen. Wanneer je actief wilt traden is Bitvavo een interessante optie. 

Welke app kan ik het beste gebruiken?

Houd er bij het kiezen van een crypto app rekening mee dat je een keuze maakt waarbij je op de langere termijn ook nog steeds tevreden bent. Je wilt niet het probleem krijgen dat je uiteindelijk alles moet gaan overzetten. De belangrijkste afweging in het maken van een passende keuze zijn het handelsvolume, (transactie)kosten, inzage in portfolio en statistieken (groei). Lees jezelf dus goed in. Er zijn online veel blogs te vinden over dit onderwerp! Reken uit wat de app je (op termijn) kost. En weeg alle opties voor jezelf dus goed af voordat je van start gaat.