Als jij dit leest, is de kans groot dat je een nieuwe auto gekocht hebt. Van harte gefeliciteerd met deze bijzondere aankoop. Een nieuwe auto kopen, vergt een grote investering en om die reden is het ook belangrijk om te kijken naar welke verzekering jouw nieuwe bolide nodig heeft. Verzeker je je wagen namelijk niet goed, dan ben je ten eerste in overtreding, maar daarbij kan het je ook heel duur komen te staan. Wij laten je daarom graag zien welke verzekeringen er allemaal zijn en welke wij denken dat voor jou de beste keus is. Zo ga je met gerust gemoed de weg op en heb je optimaal plezier van je nieuwe aankoop!

 

Een verzekering op maat

Een autoverzekering is weliswaar verplicht, maar er valt nog veel te kiezen. In het geval je een nieuwe wagen gekocht hebt, moet je je auto verzekeren op een passende manier. Ons advies is om je wagen allrisk te laten verzekeren. Waarom? Omdat een nieuwe wagen duur is en omdat het bij een ongeluk vaak heel goed uitkan om de wagen te laten repareren. Heb je een oude auto en rij je hier een grote deuk in, dan rijzen de reparatiekosten vaak al heel snel boven de dagwaarde van je wagen uit. De meeste verzekeringen dekken alleen de kosten die jij moet maken om de schade van de tegenpartij te dekken. Heb je een nieuwe auto, dan kan een reparatie aan jouw eigen wagen vrijwel altijd uit. Neem daarom een goede allrisk-verzekering zodat je zo lang mogelijk van je nieuwe bolide kunt genieten.

 

Extra mogelijkheden

Een autoverzekering bestaat uit meerdere onderdelen. Zoals we reeds aangaven is het basisdeel verplicht, maar daarnaast kun je ook nog extra mogelijkheden toevoegen. Wat dacht je bijvoorbeeld van pechhulp? Het kan zijn dat er een probleem optreedt in je nieuwe auto en dat deze niet meer vooruitkomt. Dan is het goed om weten dat je een monteur kunt inschakelen die gelijk naar je toe zal komen. Reis je veel in het buitenland met je auto? Neem dan ook een pechhulp-verzekering voor buiten Nederland. Bekijk even in welke landen je een beroep kunt doen op een monteur zodat je zeker weet dat je in geval van pech, goed geholpen zult worden. Ons advies is tevens om ook de overige aanvullende verzekeringen even goed door te nemen want hier kun je vaak heel veel profijt van hebben.

 

Gelijk je verzekering afsluiten?

Als je graag zo snel mogelijk je polis wilt afsluiten, dan kun je je all-risk autoverzekering online afsluiten. Je kunt bijvoorbeeld even naar de site van Univé om hier de basisverzekeringen en de aanvullende opties door te nemen. Het voordeel van deze verzekeraar is dat je kunt profiteren van pakketkorting: hoe meer verzekeringen je hier afsluit, hoe voordeliger het uiteindelijk voor jou wordt. Zo weet je zeker dat je goed verzekerd bent, zonder dat je torenhoge premies hoeft te betalen. Check de site daarom even en sluit je polis vandaag nog af.